luni, 17 noiembrie 2008

Oare banii sunt cel mai important lucru din viata omului

Desi cu totii vorbim, in fiecare zi, despre bani, este greu de afirmat faptul ca acestia sunt cei care dau sens vietii.
Cu siguranta, banii pot oferi putere, prestigiu si lux, fara acestia neexistand posibilitatea unei vieti decente, dar cu siguranta nu se poate spune ca banii aduc in totalitate fericirea. Asa cum a afirmat „Izaak Walton”, sanatatea este un dar pe care banii nu-l pot cumpara. De asemenea, nici dragostea si nici fericirea personala nu pot fi asigurate de bogatie; faptul ca cineva traieste in lux nu inseamna neaparat ca este o persoana care duce o viata perfecta.


O viata de invidiat este obtinuta numai prin aprecierea tuturor lucrurilor frumoase care apar in calea noastra, a simplitatii lucrurilor, sentimentele si relatiile cu ceilalti; o viata traita in avaritie nu e tocmai ceea ce s-ar cataloga drept o adevarata realizare.

2 comentarii:

cristinel spunea...

Bani nu aduc fericirea...Bani nu pot cumpara sanatatea,dragostea,nemurirea...degeaba ai bani dak nu ai fericire,dragoste,sanatate...degeaba te lupti toata viata sa faci kt mai multi bani,sa te preocupe numai chestia asta...in loc sa te bucuri de viata alaturi de cei dragi,sa-ti traiesti din plin viata....

Anonim spunea...

da asa e,dar vezi u....ca unii le plac chiar asa de mult banii incat renunta la dragoste,fericire...etc